Beste goedkope espressomachine: koopgids en vergelijking


Bent u op zoek naar goedkope espressomachines?

Geweldig, dan ben je hier aan het juiste adres: hieronder vind je een lijst van de 7 best verkochte items, met kenmerken, reviews en directe links om nu te kopen.

Onze ranglijsten worden voortdurend bijgewerkt, zodat u over de beste beschikbare producten beschikt, die het meest worden gekocht door mensen die op dit moment op zoek zijn naar goedkope espressomachines. Geweldige aanbiedingen!
goedkope espressomachine

Goedkope espresso machine – Verkoop rangschikking:

Vergelijk de best verkopende artikelen

 • De’Longhi 203549 Inissia Nespresso koffiepot, kunststof, zwart
 • Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me Espresso en andere automatische koffiemachines
 • Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio rood, Ultra compact koffiezetapparaat
 • Philips HD6554/91 Senseo Original Intense Rood pod-koffiezetapparaat 0,75 Li
 • Philips SENSEO Quadrante-koffiepadapparaat HD7866/61 – Zwart
 • Bosch TAS6002 Koffiezetapparaat 1500 W, 1,3 L, Zwart Intense
 • Bosch Tassimo TAS1402 Koffiezetapparaat 1300 W, 0,7 L, Zwart

Gids voor het kopen van de beste goedkope espressomachine

Enkele dingen om in gedachten te houden zijn.

Gebruiksgemak – Sommige mensen willen bij alle fasen van het koffiezetproces betrokken zijn, terwijl anderen gewoon op een knop willen drukken en de machine de rest wil laten doen. Als u weinig tijd hebt of zich niet wilt bekommeren om het reilen en zeilen van het koffiezetten, probeer dan capsule- en podmachines voor het ultieme gemak.

Gewicht en afmetingen – U moet er rekening mee houden hoeveel ruimte u op het aanrecht hebt en of u het koffiezetapparaat wilt opbergen als u het niet gebruikt. Als de jouwe niet permanent op je aanrecht of werktafel zal staan, kies je best een lichter, meer draagbaar model.

Drukstaven – Als u de perfecte crema voor uw espresso wilt maken, hebt u een machine nodig die een druk van ten minste 9 tot 15 bar kan produceren. Deze druk is ook een belangrijke factor voor het vermogen van de machine om het maximale aroma uit de gemalen koffiebonen te halen.

Vermogen – hoe krachtiger uw koffiezetapparaat is, hoe sneller u water aan de kook kunt brengen. Machines met een hoog vermogen zijn ideaal voor drukbezette mensen die misschien geen tijd hebben om te wachten op hun dagelijkse portie espresso.

Verwarmingselement – De meeste zuinige koffiemachines maken gebruik van een verwarmingssysteem, Thermoblock genaamd, dat het water verwarmt tot 90 graden Celsius, wat de optimale temperatuur is voor het maken van een rijke espresso. Het beste aan Thermoblock-machines is dat ze de koffie efficiënt kunnen verhitten zonder deze te oververhitten, waardoor deze bitter kan smaken.

Stoompijpje – Als u van latte of cappuccino houdt, hebt u een koffiezetapparaat nodig met een stoompijpje of een soort melkopschuimfunctie, zodat u de latte-drankjes kunt maken waar u zo van houdt.

Waterreservoir en capaciteit – Als u van plan bent meerdere kopjes koffie tegelijk te zetten, moet u een koffiezetapparaat kiezen met een grote watercapaciteit. Voor het gebruiksgemak hebben veel machines afneembare waterreservoirs, en er zijn ook schoonwaterreservoirs waarmee u kunt controleren met hoeveel water u werkt om uw koffie te zetten.

Automatische uitschakeling – De meeste budgetkoffiemachines hebben een automatische uitschakeling die energie bespaart en onnodige slijtage van de machine voorkomt.

Waarom een goedkope espressomachine kopen?

Als u iemand bent die een goede kop koffie wil voor een betaalbare prijs, dan hebt u een goedkoop koffiezetapparaat nodig.

Ook als u zich niet wilt bezighouden met het elke ochtend malen van dure koffiebonen, kan een goedkope espressomachine een partij voorgemalen koffie beter laten smaken dan een meer gesofisticeerde koffie.

Dat komt omdat deze geavanceerde, goedkope koffiemachines zijn ontworpen om elke noot koffiesmaak te extraheren, wat niet de bedoeling is met voorgemalen supermarktproducten.

Als u op zoek bent naar functies zoals een efficiënte thermische karaf of pre-infusie voor een optimale smaakextractie, zijn deze machines waarschijnlijk niet wat u zoekt.

Een goedkope espressomachine maakt per definitie geen perfect kopje koffie (we hebben het geprobeerd!), en goedkope koffiezetapparaten met geavanceerde functies zoals pre-infusie beginnen bij £140.

Als u een expert met een budget bent, moedigen wij u aan om te experimenteren met de druppelmethode. Maar als u een koffieliefhebber bent met meer tijd en geld, kunt u het beste koffiezetapparaat vinden dat aan uw behoeften voldoet.

Wees u er echter van bewust dat fabrikanten kosten moeten besparen om deze koffiemachines tegen zo’n lage prijs te kunnen verkopen.

Hoewel het niet onredelijk is te verwachten dat een koffiezetapparaat van 80 euro lang meegaat, zijn goedkope koffiezetapparaten niet ontworpen om langer mee te gaan dan hun garantieperiode (meestal één of twee jaar).

Dit betekent niet dat ze stuk gaan, maar u moet uw verwachtingen afstemmen op de prijs die u van plan bent te betalen.

Positief is dat deze lage prijs het een goede keuze maakt voor een kantoor, studentenhuis of een andere drukke plaats waar het koffiezetapparaat waarschijnlijk niet al te goed behandeld zal worden en vroeg of laat aan vervanging toe is.

Wat je niet krijgt met goedkope espressomachines

OK, vraagt u zich misschien af, waarom zou ik meer betalen, als een goedkope machine zo goed is? Hoe goed goedkope espressomachines ook zijn, zo goedkoop zijn ze ook, ze hebben hun beperkingen. Deze beperkingen maken ze onwenselijk voor gevorderde espressoliefhebbers. Kleinere boiler, goedkopere materialen, geen PID voor nauwkeurige brouwtemperatuur, minder brouwregelaars, enz.

De duurdere machines in de klassen automatisch en superautomatisch hebben meer regelmogelijkheden, zodat u uw opnamen tot in de puntjes kunt afstellen. Dit is helaas niet mogelijk met zelfs de beste goedkope espressomachines.

Soorten goedkope koffiemachines

De vraag naar goedkope koffiemachines is exponentieel gegroeid omdat steeds meer consumenten op zoek zijn naar koffiemachines die bij hun voorkeuren passen en hun persoonlijkheid en smaak bepalen.

In tegenstelling tot vroeger zijn er nu evenveel merken en modellen espressomachines als er koffiesmaken zijn.

Ze variëren van eenvoudig tot complex en exotisch. Afhankelijk van uw behoeften, mogelijkheden en budget, kunt u de juiste machine voor u kiezen.

Als u een nieuwe of onregelmatige koper van goedkope koffiemachines bent, vraagt u zich waarschijnlijk af welke machine het best aan uw behoeften voldoet.

Het antwoord op deze vraag is niet zwart of wit, want elke consument heeft zijn eigen levensstijl, persoonlijkheid en budget, waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een espressomachine.

Er zijn automatische, halfautomatische en manuele espressomachines, elk met hun eigen sterke en zwakke punten.

De eerste stap op weg naar de beste espressomachine is te bepalen welk type het beste bij u past, en met welk merk u zich verbonden voelt, misschien om kwaliteitsredenen of om andere sentimentele redenen.

Er zijn veel fabrikanten van betaalbare koffiezetapparaten van goede kwaliteit, en enkele van de grote merken zijn Nespresso, Dolce Gusto, Senseo, Tassimo, Krups en DeLonghi. Deze merken verschillen in complexiteit, functionaliteit en mate van automatisering. Veel espressoliefhebbers geven de voorkeur aan manuele of half-manuele machines.

Wie de drank al klaar wil hebben zonder veel aanpassingen, kiest voor de automatische modellen. Als u een duidelijk idee hebt van wat u nodig hebt, zal het kiezen van de beste espressomachine u niet veel werk kosten.

Zie ook onze koopgids en vergelijking van de :

 • beste koffiemachines met molen
 • beste automatische espressoapparaten
 • beste manuele espressomachines
 • beste espressomachines met molen
 • beste professionele espressomachines
 • beste automatische koffiemachines
 • beste goedkope koffiemachines

Recent Posts