Beste goedkope koffiemachine: koopgids en vergelijking (TOP 5)


Koffiemachines waren vroeger dure investeringen die alleen de rijken of degenen die echt in koffie geïnteresseerd waren, zouden kopen. Goede koffie is echter gedemocratiseerd en koffiemachines zijn nu voor bijna iedereen beschikbaar.

We hebben gekeken naar een reeks goedkope koffiemachines die je voor weinig geld kunt kopen. Wij hebben er beoordelingen van geschreven om u een idee te geven welke de beste zijn om te kopen. Als u nog wat meer wilt weten, hebben we aan het eind een beknopte koopgids geschreven om u te helpen uw keuzes veel beter te onderbouwen.
goedkope koffiemachine

Top 5 beste goedkope koffiemachines van het moment

Ja, het is waar, deze koffiemachines zijn niet de luxe koffiemachines die koffie van barista-kwaliteit maken, maar wat ze zijn is uitstekend op hun eigen manier. Een goedkoop koffiemachine is perfect wanneer u alleen maar een snelle latte, cappuccino of americano nodig hebt wanneer u zich naar het werk haast, en deze budgetmachines doen dat en nog veel meer.

Goedkope koffiemachine – Nespresso Inissia

Nespresso Inissia
De compacte en lichte Krups Nespresso Inissia koffiemachine is een “kleine capsule koffiemachine” die aromatische, volle koffie biedt met originele Nespresso capsules en compatibele capsules. De afmetingen (31 x 12 x 24 cm) bevestigen dat de Nespresso Inissia een ruimtebesparend toestel is dat overal waar een hoekje vrij is kan worden opgeborgen. Het design is modern en aangenaam en past bij het meubilair dankzij het harmonieuze silhouet en het kleurengamma: zwart, crème en oranje.

Een van de sterke punten van de Nespresso Inissia is de opwarmsnelheid die, dankzij het Thermoblock systeem, wordt teruggebracht tot 25 seconden. Merk ook op dat de machine 2,4 kg weegt en een afneembaar waterreservoir heeft met een inhoud van 0,8 L. Hij werkt met een vermogen van 1260 watt en een hogedrukpomp van 19 bar. In de speciale houder kunnen 10 gebruikte capsules. Er zijn twee knoppen: één voor espresso en één voor long coffee. Met de FLOW STOP-functie kunt u de gewenste hoeveelheid koffie programmeren door de betreffende toets enkele seconden ingedrukt te houden.

De start/stop-knop ontbreekt: om deze handelingen uit te voeren, moet u dezelfde knoppen tegelijkertijd indrukken. De machine, met energieklasse A (40% energiebesparing), schakelt na 9 minuten automatisch uit. En dat niet alleen: om kalkaanslag te voorkomen, is het automatische ontkalkingsprogramma actief, wat de onderhoudstijd verkort.

De prijs van de Krups Nespresso Inissia is middenklasse en op Amazon kunt u hem voor een aantrekkelijke prijs vinden. In vergelijking met andere Nespresso koffiemachines, zoals de Pixie, lijkt het ontwerp minder verfijnd en ontbreekt de aluminium afwerking. Maar waarom is deze machine nog steeds een uitstekende investering voor mensen met een krap budget? De prijs-kwaliteitverhouding is goed en de koffie heeft hetzelfde aroma, dezelfde smaak en dezelfde zachtheid als de duurdere modellen.

Wat ik leuk vind

 • Compact ontwerp
 • Snelle machine
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Wat ik niet leuk vind

 • Klein waterreservoir
 • Hoge prijs van Nespresso-capsules

Goedkope koffiemachine – Dolce Gusto Mini Me

Dolce Gusto Mini Me
De Nescafé Dolce Gusto Mini Me is een efficiënte capsule-koffiemachine met een uniek design. Het is een bijzonder populair product volgens de beoordelingen van Amazon-gebruikers en is verkrijgbaar tegen een vrij betaalbare prijs. Bent u een liefhebber van koffie en andere dranken om thuis te maken, maar met dezelfde smaak als die aan de bar? Dit kleine apparaatje zou iets voor jou kunnen zijn.

De Dolce Gusto Mini Me capsule koffiemachine heeft zijn eigen unieke ontwerp, dat doet denken aan de jaren 1960. Het is een product met een compacte structuur, zeer waardevol in termen van prestaties en met nuttige technologische functies. De belangrijkste kenmerken zijn de Flow Stop-interface waarmee u de te gebruiken vloeistof kunt aanpassen, de Eco-Mode-functie die de machine automatisch uitschakelt nadat ze enkele minuten niet is gebruikt, het thermoblok en de Play & Select-optie om uw levering aan te passen.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,8 liter en is afneembaar, evenals de capsulehouder. Over capsules gesproken, de machine ondersteunt hermetisch gesloten capsules om de versheid van de poeders die erin zitten te bewaren; het is mogelijk een grote verscheidenheid aan dranken te bereiden, zowel warme als koude, van klassieke koffie tot chocolade en thee. Er zijn ook nieuwe smaken met toevoeging van speciale heerlijke ingrediënten.

Het product is verkrijgbaar in 7 kleurvarianten en wordt bij aankoop geleverd met een handig welkomstpakket, bestaande uit 6 capsules.

De prijs van de Nescafé Dolce Gusto Mini Me is verrassend. De prijs varieert van € 50 tot € 100, dus het is een middelmatig lage prijs, waardoor het product voor de meesten toegankelijk is. Gezien de functionaliteit en de gevarieerde keuze aan dranken die kunnen worden bereid, is dit zeker een betaalbare prijs, aangezien er meer koffiemachines op de markt zijn die in sommige opzichten beperkt zijn, maar tegen een hogere prijs verkrijgbaar zijn.

Wat ik leuk vind

 • Compact ontwerp
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Grote verscheidenheid aan dranken
 • Waar voor je geld

Wat ik niet leuk vind

 • Kleine tank
 • Plastic behuizing

Goedkoop koffiemachine – Senseo Original

Senseo Original
De Philips Senseo Original koffiemachines hebben een kleurrijk en leuk ontwerp en worden zeer gewaardeerd om hun opmerkelijke betrouwbaarheid en praktische bruikbaarheid. Onder hen verrast en verbaast het model Senseo Original HD6554 met zijn brede waaier aan beschikbare kleuren: zwart, wit, rood, blauw en middernachtblauw, perfect passend in elke keuken zonder te contrasteren met het decor.

De capsulewerking zorgt voor een nog snellere en handigere bereiding, ideaal voor wie altijd haast heeft. De Philips HD6554 Senseo Original is uitgerust met de innovatieve Boost-technologie en garandeert een optimale temperatuur voor een koffie die altijd heet is en een onvergelijkbaar aroma heeft. Bovendien is de machine ontworpen om tot twee koffies tegelijk te zetten, zodat u in gezelschap kunt genieten van uw favoriete drankje, nog warm, voor onbeperkt gemak.

Senseo biedt ook een rijke keuze aan capsules met verschillende melanges en smaken, zodat u elke dag van uw favoriete drankje kunt genieten en aan alle smaakvereisten kunt voldoen. Zijn sterke punt is het maximale praktische nut en de eenvoud van het gebruik. Het enige wat u hoeft te doen is het reservoir te vullen met een hoeveelheid water van maximaal 0,75 liter, de gewenste capsule erin te doen, de afgifte voor één of twee kopjes te selecteren en op de aan/uit-knop te drukken. In slechts enkele seconden bereidt de machine een lekkere koffie, met een schuimige en gladde crema, net als die van de beste koffiebars.

Ideaal om het verbruik te verminderen en energie te besparen, de Senseo Original schakelt automatisch uit na ongeveer 30 minuten van inactiviteit, om verspilling te voorkomen.

Wat ik er goed aan vind

 • Stijlvol ontwerp
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Grote verscheidenheid aan dranken

Wat ik niet leuk vind

 • Kleine tank
 • Onmogelijkheid om de uitloop in hoogte te verstellen

Goedkoop koffiemachine – Tassimo Vivy 2

Tassimo Vivy 2
De Bosch Tassimo Vivy 2 wordt gewaardeerd om zijn moderne, elegante en compacte design en is een koffiemachine dat in staat is om elke dag te verrassen met veel verschillende en smakelijke drankjes om ’s morgens van te genieten of tijdens momenten van ontspanning. Door zijn geringe afmetingen en gewicht van slechts 2,2 kg is hij praktisch te dragen en gemakkelijk te plaatsen, zelfs in de kleinste kamers, zonder een rommeltje te maken. Het sterke punt is de grote verscheidenheid aan kiesbare drankjes.

Bosch Tassimo Vivy 2 en alle andere modellen uit dezelfde lijn als Tassimo Happy werken namelijk uitsluitend met T-schijfjes, die online kunnen worden gekocht en verkrijgbaar zijn in 40 verschillende smaken. Zo biedt de machine naast koffie nog vele andere alternatieven, zoals dranken op basis van melk, thee en kruidenthee. Bovendien kunnen, dankzij de praktische in hoogte verstelbare bekerhouder, bekers van alle formaten worden gebruikt, van koffiekopjes tot theekopjes.

Een echte topmachine, ontworpen met de allernieuwste technologie, waarmee u met één druk op de knop kwaliteitskoffie kunt zetten. De Bosch Tassimo Vivy 2 is dankzij het innovatieve Intellibrew-systeem in staat de barcodes van de T-disks te lezen om de juiste balans tussen water, koffie en melk te creëren en een aromatische, volle en romige koffie af te leveren. Zelfs het onderhoud is zeer eenvoudig en handig dankzij het ontkalkingsprogramma dat automatisch wordt geactiveerd en de uitneembare onderdelen zijn ontworpen om zelfs in de vaatwasmachine te worden gewassen.

Wat ik leuk vind

 • Modern en compact ontwerp
 • Eenvoudig te gebruiken en te onderhouden
 • Ruime keuze aan drankjes
 • Betaalbare prijs

Wat ik niet leuk vind

 • Kleine tank
 • Werkt alleen met T-Discs

Goedkope koffiemachine – Nespresso Essenza Mini

Nespresso Essenza Mini
Het plezier van een goede koffie zonder de deur uit te hoeven en zonder te hoeven wachten. Als dit is wat u zoekt, dan is de Krups Essenza Mini precies wat u zoekt. En op Amazon vind je de Essenza Mini te koop in elke kleur die je maar wilt. Naast deze zwart gecoate versie is de Essenza Mini ook verkrijgbaar met een antracietgrijze coating. Of u nu kiest voor de Essenza Mini in zwart of grijs, bij Amazon krijgt u hem voor minder.

De Essenza Mini is ultracompact. Daarom past hij gemakkelijk overal, zelfs in de kleinste keukenhoekjes. En om u het beste te bieden, heeft Krups de Essenza Mini gecreëerd in samenwerking met Nespresso, de wereldleider op het gebied van aluminium koffiecapsules. Maar om je maximale vrijheid te geven, kan Essenza Mini ook worden gebruikt met aluminium capsules van andere merken. De keuze is aan u!

Met Essenza Mini krijg je het soort dichte, romige koffie dat alleen de beste barista’s weten te maken. Het geheim? We zullen het u vertellen: de hoge druk van 19 bar, die het gemakkelijk maakt om een dikke, dichte laag room te krijgen. En als je eenmaal je koffie hebt gezet, hoef je er niet meer aan te denken om iets anders te doen. 9 minuten na de laatste koffie die je hebt gezet, schakelt de Essenza Mini zichzelf uit. Dus je hebt alleen het beste van goede koffie, geen probleem.

Wat ik leuk vind

 • Compact ontwerp
 • Gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden
 • Ruime keuze aan capsules
 • Automatische stand-by en uitschakeling
 • Waar voor je geld

Wat ik niet leuk vind

 • Klein waterreservoir
 • Geen ontkalkingsalarm

Wie moet een goedkoop koffiemachine kopen?

Wilt u elke keer een goede kop koffie, of wilt u snel een cappuccino, latte of espresso zetten met één druk op de knop, maar wilt u geen fortuin uitgeven? Dan is een goedkoop koffiemachine wat je nodig hebt in je leven. Hij maakt misschien geen koffie die kan wedijveren met die van Starbucks, maar hij geeft je ’s morgens je shot en zorgt dat je de deur uit kunt op je werk.

Tegenwoordig kunnen espressomachines ook worden uitgerust met koffiepads, dat wil zeggen pakken voorgeprepareerde gemalen koffie die u eenvoudig in de machine kunt plaatsen. Hoewel dit het koffiezetten vereenvoudigt, beperkt het de keuze aan koffie die u hebt en de controle over het brouwproces.

Als u ’s morgens geen tijd hebt om uw koffie te malen, zijn pod- en capsulemachines een geweldig alternatief en bieden ze een grote verscheidenheid aan drankkeuzes. Ze zijn ook ideaal voor als je vrienden op bezoek hebt.

Kenmerken waarop u moet letten bij het kiezen van de beste goedkope koffiemachine

Een goedkoop koffiemachine voldoet alleen aan uw behoeften als het bij uw levensstijl past. Terwijl sommige mensen gemak voor ogen hebben en gewoon een machine willen die koffie zet, willen anderen meer een keukengenoot die kan worden geprogrammeerd en bediend om aan meer niche-eisen en -voorkeuren te voldoen.

Wanneer u op zoek bent naar een koffiemachine, raden wij u aan de volgende belangrijke kenmerken in overweging te nemen en er aandacht aan te besteden:

Grootte van de tank – Ten eerste wil je er zeker van zijn dat de koffiemachine een waterreservoir heeft, eentje met een ingebouwd filtersysteem is een extra bonus. De grootte van het reservoir beïnvloedt het aantal kopjes dat u kunt zetten voordat u het reservoir moet bijvullen en is een gemaksfactor. Grotere tanks zijn geschikt voor grotere gezinnen of huizen die graag entertainen.

Bar druk – Voor huishoudelijke koffiemachines (tenzij het een barista-model is) geldt: hoe lager de bar, hoe beter de druk. Druk is belangrijk in een koffiemachine, omdat het bepalend is voor de uiteindelijke smaak van de gekozen melange. Tot op heden geeft 9 bar het beste resultaat voor huishoudelijke merken, terwijl een hoge druk (meestal tot 15 bar) het water sneller/langzamer door een filter laat gaan, wat resulteert in een te sterk/zwak of te dik en stroperig mengsel.

Grootte van de drank – Een compact apparaat kan praktischer zijn voor keukens met beperkte aanrechtruimte, maar als u een ‘meeneem-type’ bent, wilt u er misschien zeker van zijn dat het koffiemachine dat u kiest plaats biedt aan een grote reisbeker voor uw gemak. Afhankelijk van het model dat u kiest, kan een machine één tot twee kopjes per keer verwerken. Sommige van de grotere modellen kunnen zelfs een hele pot vullen!

Grootte van de tuit – Net als bij de grootte van de beker, moet u er zeker van zijn dat er onder de tuit voldoende ruimte is voor uw favoriete beker. Het zou ook handig zijn als de tuit op een lagere stand kan worden gezet bij gebruik van kleine espressokopjes. Zo kunt u spatten voorkomen.

Tips bij het gebruik van uw goedkope koffiemachine

 1. Maak uw machine klaar voor gebruik. Als u tijd over hebt, zet dan eerst water in uw machine voordat u een capsule toevoegt. Dit houdt uw machine schoon en helpt de motor op gang te komen voordat u uw kopje thee zet. Plus, het is een geweldige manier om je kopje op te warmen, bijna alsof je het voorverwarmt.
 2. Gebruik gefilterd water. Veel modellen hebben een ingebouwd filtratiesysteem, maar als dat van u dat niet heeft, kunt u een waterfiltersysteem voor uw huis aanschaffen, als u dat nog niet hebt. Zuiver water helpt kalkaanslag te voorkomen en zorgt ervoor dat de drank authentiek blijft smaken.
 3. Leer je machine goed kennen. Speel met de instellingen en kalibreer het watervolume tot het perfect is voor uw gewenste smaak.

Hoe hebben we onze selectie van goedkope koffiemachines gekozen?

Om u te helpen bij uw beslissing om een goedkope koffiemachine te kopen, hebben wij de opties verkleind tot de top 5 modellen die momenteel beschikbaar zijn door elk model grondig te bekijken en te evalueren en op het volgende te letten:

Kwaliteit – Een kwaliteitsprodukt is ontworpen om aan de behoeften van de consument te voldoen en vrij te zijn van gebreken en tekortkomingen. U kunt er zeker van zijn dat als een product op onze lijst staat, dit betekent dat wij elk model aan een grondige kwaliteitscontrole hebben onderworpen. Wij weten dat kwaliteit de sleutel is!

Merk – Een merk heeft een reputatie en bij het nemen van onze beslissingen houden wij sterk rekening met die reputatie. Wij houden ons graag aan merken die een reputatie hebben op het gebied van productlevering en after-sales service.

Beoordelingen – Wij nemen serieus wat mensen over producten zeggen en bestuderen graag ervaringen uit de eerste hand. Dus hebben we het internet afgestruind naar beoordelingen en meningen van mensen over elk van de koffiemachines en deze informatie gebruikt om onze keuze te beperken.

Prijs – Wij weten dat wanneer u rondkijkt, u dit doet met een budget. Wij hebben een lijst samengesteld van de beste goedkope koffiemachines om u te helpen een model te kiezen dat past in de prijsklasse die u in gedachten hebt, zonder te beknibbelen op waarde en belangrijke functies.

Bekijk ook onze koopgids en vergelijking van de :

 • beste koffiemachines met molen
 • beste automatische espressoapparaten
 • beste manuele espressomachines
 • beste molen espressomachines
 • beste professionele espressomachines
 • beste automatische koffiemachines
 • beste goedkope espressomachines

Recent Posts